Knjiga TI SI KORMILAR SVOGA ŽIVOTA, Fojnica, 2004. godine (Iz recenzije dr. Jasne Bajraktarević)(Iz recenzije dr. Jasne Bajraktarević)

          Knjiga Ante Stanića je kompilacija ličnog odnosa prema životu , sreći, radosti, bolu... i psihologiji. Ona nije nastala s ciljem da u naučnom i stručnom smislu bude doprinos razvoju filozofskog pogleda na svijet, već sa željom da se drugim ljudima pomogne u traganju za istinom tko smo mi u stvari , u traganju za ciljevima u životu kojih može da bude mnogo ili malo, u traganju za onim što pripada samo nama...

          Svatko tko uzme da je pročita prepoznat će u njoj emotivnu autorovu potrebu da, poštujući zakonitosti arhetipski ukorijenjene u našem mentalnom skriptu, skrene pažnju čitatelju na ono što je najvažnija poruka ove knjige, na sposobnost kontroliranja sopstvenih postupaka i neminovnost pozitivne stvaralačke komunikacije sa samim sobom koja nas, zapravo, dovodi do cilja. Slučajnosti su samo nepredviđene mogućnosti,a iznenađenja na stazi koju je netko za nas ostavio, samo su izazovi koji služe treningu naše psihe. Ovakav stav otvara veliki broj pitanja, ali i mogućnost da se odgovori nađu baš tu, u spremnosti da se sam čovjek stavi u epicentar vrtloga čiju brzinu i pravac sam određuje.

Jasna Bajraktarević

Template Design © Joomla Templates | GavickPro. All rights reserved.